Olen Tanja – pedagogi, hoitava tunnevalmentaja ja ekspressiivisen taideterapian ryhmänohjaaja. Sydämeni intohimo on tukea naisia kasvussa omaan aitoon voimaansa luovuudella ja lämmöllä.

Olen tavallinen suomalainen nainen, vaimo, äiti ja kulkenut pitkän matkan omalla kasvun polullani lapsuuteni ja sukuni haavoista tähän päivään. Tuo polku on sisältänyt lukemattomia kertoja nöyrtymistä ja itseni äärelle syventymistä: omien tunne- ja uskomuskerrosten tiedostamista, kohtaamista ja muuntamista itseäni ja elämää paremmin palveleviksi. Olen vapauttanut niitä alitajuisia uskomuksia ja tunnetaakkoja, jotka syntyivät ja siirtyivät sukuni suruissa, juurissani julmissa, lapsuuteni laiminlyönneissä, tarpeissani tavoittamattomissa.

Oma kasvumatkani on paljastanut itsestäni monia uusia puolia. Tiedostan nykyisin erityisherkkyyteni. Empaatikkona aistin ja tunnen vahvasti myös ympäristön energiat ja minulla on vahva intuitio – kyky, joka sammui lapsuudessani mutta joka on aktivoitunut jälleen osaksi itseäni tekemäni tunnetyön vuoksi. Olen myös löytänyt itsestäni taiteilijuuden. Tuo taiteilijuus minussa luo uutta ja ilmentää itseään niin maalauksissani, runoissani kuin erityisesti kehollisesti luovan liikkeen kautta. Herkkyyteni ja luovuuteni ovat henkisiä työvälineitäni hoitavana tunnevalmentajana ja ohjatessani kursseja, joissa käytän luovia ja taideterapeuttisia menetelmiä.
 

Käytän palveluissani osaamistani erilaisista traditioista: kasvatustieteellis-psykologista tietotaitoa, tunne- ja elämäntaito-ohjauksellisia ja energiapsykologisia menetelmiä sekä ekspressiivisen taideterapian menetelmiä. Näitä olen oppinut niin yliopisto-opinnoissani kuin opinnoissani ratkaisukeskeiseksi EFT-tunnetaito-ohjaajaksi, energiahoitajaksi ja ekspressiivisen taideterapian ryhmänohjaajaksi. Työkokemusta minulla on yksilöiden ja ryhmien ohjaamisesta niin kotiäitinä kuin eri oppilaitoksissa ja organisaatioissa, joissa olen toiminut muun muassa päiväkotiapulaisena, opinto-ohjaajana, opettajana, kouluttaja, tunnetaitovalmentajana, tanssituntien ohjaajana kuin lasten ja nuorten terveyden edistämisen hankkeen johtajana.

Tahdon tukea sinua osaamisellani pääsemään vahvempaan ja terveempään tunneyhteyteen itsesi kanssa – tiedostaa tunteitasi ja tarpeitasi, päästää irti itsellesi tarpeettomasta ja tehdä parempia arjen valintoja ajatuksissasi ja toimissasi. Jotta voit vapautua askel askeleelta aidommaksi itseksesi – lempeästi hyväksyen, kokeillen ja kokien, vapautuen ja voimaantuen ja kuitenkin tietäen, että sinä riität juuri nyt. Jotta sisäinen tähtesi voi loistaa – sinä voit loistaa ihan vain omana itsenäsi.

 

luovuudella ja lämmöllä,

Tanja