TÄMÄ TYÖ JA PARISUHDE – OVATKO NE ITSELLENI OIKEITA?

Kolme kysymystä, jotka paljastavat sinulle totuutta

Vuoden vaihtuminen saa monet meistä pohtimaan omaa elämäänsä arkielämää syvemmin. Mitä haluan uutena vuonna kokea? Mitä haluan elämässäni saavuttaa? Minkä on muututtava, jotta olisin onnellisempi? Pohjimmiltaan näissä pohdinnoissa on kyse siitä, että meillä on sisäsyntyinen tarve kasvaa ja laajentua. Tämä tuo meille parhaimmillaan myös voimaa elää tässä ja nyt, kokea ja hoitaa niitä ihan arkisia, haastaviakin asioita.

Työ ja parisuhde. Parivaljakko, joka vaikuttaa suuresti arjen tyytyväisyyteen – arkionneen. Jos työssä tai parisuhteessa sakkaa, tuo sakka vaikuttaa eloomme aika kokonaisvaltaisesti. Olo voi olla vaivaava: jokin vaivaa tavalla tai toisella muttei kuitenkaan oikein tiedä, mistä on kyse. Tai kokemukset työssä tai parisuhteessa voivat herättää vihaa, surua, toivottomuutta tai jotain muuta ikävältä tuntuvaa tunnetta. Tai sitten olo voi olla vain raskas tai uupunut ilman, että tiedostaa siihen varmaa syytä.

Työ ja parisuhde – jäädäkö vai erota?

Jos sinulla on selkeä ajatus siitä, että ikävä olosi johtuu työstä tai parisuhteesta ja mietit jopa, vaihtaako työtä tai erota puolisostasi, seuraavista kysymyksistä voi olla apua pohtiessasi valintoja elämässäsi näin uuden vuoden kynnyksellä.

  1. Tekisinkö tätä työtä, jos minulle ei maksettaisi siitä palkkaa ja tulisin taloudellisesti muuten toimeen?
  2. Jos minulla ei olisi yhteisiä lapsia tai yhteistä omaisuutta puolisoni kanssa, haluaisinko jakaa elämäni hänen kanssaan?
  3. Onko työssäni tai työyhteisössäni jotain, mitä sydämessäni kaipaan ja missä haluan kasvaa ihmisenä ja tehdä jotakin toisin?
  4. Onko elämässäni puolisoni kanssa jotain, mitä sydämessäni kaipaan ja missä haluan kasvaa ihmisenä ja tehdä jotakin toisin?

Ehdotan, että otat kynän ja paperia, hiljennyt itsesi äärelle ja rauhoitat mielesi ennen kuin vastaat kysymyksiin. Tässä voivat auttaa muutama rauhallinen syvä hengitys nenän kautta silmät kiinni, huomion kiinnittäminen omaan kehoosi ja siihen, mitä aistit, sekä ajatus siitä, että haluat tiedostaa mahdollisimman rehelliset ajatuksesi kysymyksiin. Ethän tee tätä pientä harjoitusta stressissä tai vahvan tunteen vallassa.

Kuinka monta KYLLÄÄ kirjoitit vastauksissasi? Minä neljä. Olen siis aika vahvasti omalla arkionnen polullani. Jos omasi on pohdinnassa ja haluat saada siihen sisäistä varmuutta, olet tervetullut kurssilleni:

LUO UUTTA ELÄMÄÄSI!

Tämä helmikuussa alkava ja kaiken kaikkiaan kahdeksan viikkoa kestävä kurssi tarjoaa sinulle lempeästi tuetut ja ohjatut pitkospuut oman elämäsi pohdinnoissa. Kurssin jälkeen tiedät, mitä haluat ja miten edetä kohti haluamaasi – mitkä ovat ne elämäsi valinnat, joiden kautta voit elää itsesinäköistä, merkityksellistä ja onnea luovaa elämää.

www.tahtilapset.fi/luo-uutta-elamaasi-kurssi

ps. Mitä useamman kyllä-vastauksen kirjoitit, sen enemmän kiitoksen aiheita sinulla on. Sinulla on elämässäsi sellaista hyvää, jota moni muu kaipaa elämäänsä. Jos vastasit kyllä jompaan kumpaan viimeiseen kysymykseen, lienet aivan oikeassa paikassa oikeiden ihmisten kanssa sisälläsi kasvun siemen. Mihin se sinua kutsuu?